Каталог
Душова

Рішення для душової: повноцінна кабіна з піддоном, двері в нішу чи ширма на ванну?

Розповідаємо про плюси й мінуси кожного варіанту

Душова — це місце, де починається й завершується день: хочеться, щоб зранку воно наповнювало енергією, увечері розслабляло на міцний сон, а на вихідних не забирало багато часу на прибирання. Що важливо, душова зона має бути просторою, але не займати багато місця.

Вимог до душових багато, тож і рішень у бренді Qtap більш ніж достатньо: всі сучасні форми та дизайни, варіанти для крихітних і великих ванних кімнат, навіть душові для кривих стін. У цій статті розглянемо слабкі та сильні сторони різних варіантів.

Почнемо з важливих нюансів, які має враховувати будь-яке душове рішення:

  • Безпечність: обирайте душові, що мають високу якість і щільність скла. Ми використовуємо лише загартоване скло 5, 6 та 8 мм, що витримає навіть різкий раптовий удар. Також зверніть увагу на петлі: наші витримують максимальні навантаження, тож двері не обірвуться й не пошкодяться.
  • Простота догляду: обирайте душові з гідрофобним CalcLess покриттям: воно відштовхує воду та довго береже скло від нальоту. Якщо щороку поновлювати таке покриття, ваша душова прослужить довгі роки та завжди виглядатиме як новенька. Ми використовуємо саме таке покриття, тож наше скло просто достатньо протерти сухою ганчіркою після душу.

Тепер перейдемо до різновидів душових рішень:

Душова кабіна

Це варіант душової, що містить піддон (невисоку ванночку, в якій збирається та зливається вода) і дві скляні стінки з дверима. Така кабіна встановлюється в куті ванної кімнати та може мати прямокутну чи п’ятикутну форму. Ми пропонуємо як готові рішення, так і окремі варіанти скляних кабін і піддонів.

Схематичне зображення душової, що встановлена до стінки:

a032e5f3b6a3fdc5ba72a0ca649c13aa.png

Додаємо кілька варіантів душової:

  • Квадратна душова кабіна з розсувними дверима Qtap TaurusBLA1099SC6 і піддон Qtap Tern 309912C
9ef78fbffc5d88ce7680f0f0a8f3a91d.png
  • Квадратна душова кабіна з розпашними дверима Qtap Aquarius CRM1099SC6 і піддон Qtap Tern з сифоном 309912С
60aad71e7a197cbd0420215a62ab609a.png

  • П’ятикутна душова кабіна з розпашними дверима Qtap Scorpio BLA10995-AC6 і піддон Qtap Diamond 309912
2a662d90707e123bd0cc7fa504c13af5.png


Плюси:

  • Комфорт: піднятий піддон та стінки кабіни забезпечують повноцінний відділений від решти кімнати душовий простір, до того ж краще зберігають тепло. Піддон виготовлений зі зносостійкого акрилу з покриттям проти ковзання Anti-slip.
  • Встановлення в будь-яку ванну: для душової кабіни не потрібно мурувати додаткові стіни чи злив, її можна встановити одразу на підлогу, вмощену плиткою.
    - Сучасні кабіни Qtap виглядають елегантно та підійдуть до будь-якого дизайну: маємо рішення півкруглої, квадратної, прямокутної та п’ятикутної форми у різноманітних розмірах.
    - Профіль душових кабін регулюється, тому підійде під різні приміщення і підійде навіть для нерівних стін.
    - Піддони мають додаткову середню ніжку, тому можна регулювати їхню висоту при встановленні.
  • Захист від бризок: повністю закрита конструкція кабіни надійно захищає ванну кімнату від розплескування води, забезпечуючи чистоту та порядок. Петлі, що використовуються у душових кабінах Qtap, гарантують щільне закриття дверей, тому вони точно не пропустять воду назовні.

Мінуси:

  • Вартість: такі душові є повноцінною конструкцією з багатьох елементів, тож і коштують більше, ніж звичайна скляна перегородка. Та не хвилюйтеся: в нашому бренді можна знайти навіть дуже бюджетні рішення, які не поступаються в якості в рази дорожчим конкурентам.
  • Монтаж: оскільки елементів багато, монтаж повноцінної кабіни потребує більше часу. Всі наші кабіни укомплектовані зрозумілою інструкцією зі встановлення, тож розібратися з може не лише професіонал, а й будь-який добрий господар, що має вдома інструменти та герметик.

Двері в нішу

Двері в нішу — гарний варіант для невеликих ванних кімнат та інтер’єрів з лаконічним дизайном. Він дозволяє оптимізувати простір і дає більше «повітря» навколо. Двері встановлюються в попередньо змуровану з плитки нішу зі зливом.

Двері в нішу PISCES SD00039721

8f0da0fdddaab94ddae5c64bae357cb4.png

Розсувні двері в нішу Taurus SD00045295

4f5695991d62cb2a6a9c2c1bf2b0bbca.png

Душова стіна Qtap Walk-In GLIDE SD00039724

8640e32760b1bb1e1091486cafcc7154.png


Плюси:

  • Економія простору: двері в нішу ідеально підходять для невеликих ванних кімнат, де кожен сантиметр простору цінується особливо. Також підійдуть для ванних з нестандартними інтер’єрними рішеннями, адже не треба допасовувати двері до розмірів піддона.
  • Дизайн:двері в нішу — це не просто шматок скла. Це вибір фактури, що передасть загальний настрій усього простору та задасть йому головний тон. У нас є варіанти під різні творчі задуми: від блискучого хрому до матового чорного.
  • Спрощений монтаж: у порівнянні з повноцінною кабіною, монтаж дверей у нішу є значно простішим: збереже час і витрати на роботу монтувальника.


Мінуси:

  • Розплескування води: двері в нішу не завжди можуть забезпечити повноцінний захист від розплескування води, особливо якщо використовується сильний напір.
  • Втрати тепла: порівняно з окремою душовою кабіною, двері в нішу мають меншу теплоізоляцію.

Qtap виготовляє душові двері, а також пропонує готові рішення: двері + душові системи або двері + лінійні трапи. Все для швидкого та розумного вибору для вашої ванної кімнати.

Скляна штора на ванну

Якщо ви не готові проміняти повноцінну ванну на душову кабіну, та все ж часто приймаєте душ, ширма на ванну — ваш варіант. Також це може бути компромісне рішення для косметичного ремонту: коли ванну залишаємо, але інтер’єр хочеться оновити. Ми пропонуємо як монолітні, так і шторки, що складуються гармошкою.


Шторка для ванни STANDARD SD00039718

840e31e01cb83881528ea50ad2704bad.png



Шторка для ванни складна GEMINI 4 мм SD00045279

2416b7cfa63e9f5b2f4a5b2cdcf66ad0.png

Шторка для ванни складна GEMINI 6 мм SD00045284

26f1832bb7edc0312fb50ad3716ce28b.png


Плюси:

  • Вартість: шторки на ванну коштують значно дешевше за кабіни та двері в нішу. До того ж допасувати ширму на ванну — значно дешевше, ніж демонтувати її та купити повноцінну душову.
  • Комфорт: забудьте про тканинні шторки, які потрібно постійно прати та змінювати, забудьте про карнизи, які постійно падають. Зі скляною ширмою все значно простіше: протріть її чистою ганчіркою після душу — і буде як новенька.

  • Простота монтажу: встановлення ширми на ванну — це легка процедура, яка не вимагає значних змін у ванній кімнаті. Для неї не потрібно нічого мурувати та допасовувати: раз і готово!

Мінуси:

  • Розплескування води та втрата тепла: ширма на ванну відділяє простір лише з одного боку та на невеликому відрізку, тому краплинки води та гаряча пара все ж будуть просочуватися повз.
  • Дизайн: не всім до смаку такі гібридні рішення, як ванна + ширма. Та коли важливий компроміс — вважаємо, що можна підібрати справді стильний варіант, у нас їх багато!

Обирайте варіант, який найкраще підійде для вашої ванної: наші душові рішення представлені у всіх популярних магазинах сантехніки, а консультанти в соцмережах дадуть відповіді на всі запитання та допоможуть підібрати душову, з якою буде справді добре жити.

Ми відкриті до співпраці

РитейлДистриб'юториІнсталяториДизайнери інтер'єруРитейлДистриб'юториІнсталяториДизайнери інтер'єру
Написати нам