Каталог
Змішувачі

Як вибрати якісний змішувач для ванної: основні поради

Чеська компанія Qtap пропонує широкий вибір змішувачів у ванну, які стильно виглядають, виготовляються з деталей європейського виробництва, працюють роками без нарікань, ще й полегшують прибирання.

Змішувач у ванну –– саме той останній штрих ремонту, після встановлення якого вже можна купувати сіль та ароматичні бомбочки й ніжитися у теплій водичці. Та перш ніж перейти до усіх цих приємних покупок, варто визначитися зі своїм ідеальним варіантом змішувача: врахувати матеріали, дизайн, функціонал і, звісно ж, ціну.

Чеська компанія Qtap пропонує широкий вибір змішувачів у ванну, які стильно виглядають, виготовляються з деталей європейського виробництва, працюють роками без нарікань, ще й полегшують прибирання. Словом, це саме ті змішувачі, з якими просто добре жити! Та про все по черзі.

Матеріали: спочатку різниця непомітна, але за кілька років ви подякуєте собі за правильний вибір

Серед найпопулярніших матеріалів змішувачів можна побачити латунь, нержавіючу сталь, силумін і пластик.

Qtap виготовляє змішувачі для ванної кімнати з латуні. Це надійний і довговічний матеріал, що не впливає на хімічний склад води та добре витримує перепади температур завдяки високому вмісту міді у складі (70%). Змішувачі Qtap дійсно довго служать, не іржавіють і не вкриваються накипом навіть за умови відсутності у домі очисних систем води. Водночас вони зберігають початковий зовнішній вигляд протягом тривалого часу.

Варто зазначити, що не вся латунь однакова. Можна знайти дешевші моделі, виготовлені зі сплаву латуні та з великим вмістом цинку — до 40%, адже якість самого сплаву та відсутність шкідливих для здоров'я людини домішок безпосередньо впливає на вартість змішувача. У гіршому випадку можна натрапити й на силуміновий сплав під виглядом латуні. Тож не чекайте від таких виробів довгих 10 років роботи, як це гарантує вам Qtap.

На відміну від Qtap, що пишається високою якістю своєї сировини, багато виробників навіть не вказують такі параметри (відсотковий склад тощо), чому — відповідь очевидна. Тож ми рекомендуємо вибрати змішувач від чеського перевіреного бренду Qtap. Якщо ви опинитеся в магазині сантехніки, то можете неозброєним оком порівняти кілька брендів і одразу зрозуміти, що щось не так: просто зверніть увагу на вагу. Мала вага свідчить про низьку якість матеріалу, що може стати причиною поломки такого змішувача у процесі експлуатації. Щоб уникнути цього малоприємного досвіду, варто обирати надійні змішувачі, виготовлені з якісних сплавів.

Покриття, за яким легко доглядати

Найчастіше змішувачі у ванну покриваються хромом або нікелем. Хром додає дорогого вигляду сантехніці: його блиск доречно і стильно виглядає практично в усіх інтер’єрах. Нікель, своєю чергою, надає міцності змішувача та робить його невразливим до подряпин.

Завдання Qtap –– зробити побут максимально легким. Тому змішувачі Qtap мають подвійне нікелево-хромоване покриття. Потовщений шар 12 нм нікелю і 0,35 нм хрому утворюють ідеальний захист від зовнішнього впливу та значно продовжують строк служби змішувача. Це гладеньке покриття має ще одну перевагу –– його дуже легко мити. Не треба використовувати абразиви та потужні мийні засоби, буде достатньо просто вологої ганчірки.

Змішувач для раковини Virgo з поворотним виливом QTVIR1066103C Chrome Qtap

e5e76e3b8ed9ae08bf80f2028e7de76d.png

Покриття кольорових змішувачів отримується шляхом фарбування або з допомогою вакуумного напилення PVD. Технологія покриття PVD дає змогу виконати змішувач у будь-якому кольорі. Таке покриття дуже міцне і довговічне, навіть порівняно з гальванічною обробкою, що використовується для нікелево-хромованого покриття.

Змішувач для раковини Brno з прогресивним картриджем 1067103B Black Matt Qtap

61503b7da51b02ce0e3ba46c173902fc.png

Види змішувачів у ванну за типом монтажу

Залежно від дизайн-проєкту або особливостей ванної кімнати можуть встановлюватися настінні, підлогові, врізні або вбудовані змішувачі:

  • Настінний –– своєрідна класика серед змішувачів у ванну. Найчастіше саме такий варіант можна побачити у більшості квартир і будинків. Настінні змішувачі зручні та красиво виглядають, адже усі труби та конструкції заховано у стіну.

Змішувач для ванни Robin QTROB3060102K Black Chrome Qtap

db36efd71a15a179b4fe54e4135e10d0.png

Однак це не єдиний варіант монтажу змішувачів.Сучасні технології змінюють правила оформлення ванної кімнати – зовнішній змішувач починає поступатися місцем вбудованому змішувачу.

Ергономіка, мінімалізм, інноваційні функції – три причини, через які виробники приділяють пильну увагу розробці вбудованих моделей змішувачів, які сьогодні користуються популярністю.

3b15f462b4b46036457aad00a96070cc.png

Змішувач для раковини Scorpio прихованого монтажу QTSCOR3050105B Black Matt Qtap

14aef6aa3e5cf42d7a4e452b2c0be963.png

  • Вбудований або змішувач прихованого монтажу виглядає лаконічніше, ніж його зовнішній побратим, оскільки назовні виступають тільки важіль управління або вентильні крани, вилив та/або душова лійка, від очей ховається більшість конструкції змішувача.

Змішувач для душу Votice термостатичний прихованого монтажу на два споживача QTVOT6442T105NKB Black Matt Qtap

55d9c10c62c0ab3d06c762326ceed3d6.png

  • Підлогові –– варіант для розкішних інтер’єрів з окремо стоячою ванною.Дуже ефектний, але рідкісний спосіб монтажу: змішувачі стоять на окремій стійці біля ванни.

Підлогові змішувачі стильні, але мають доволі високий цінник зумовлений, зокрема, складною конструкцією такого змішувача.

Також треба врахувати: це гарний вибір змішувача для справді великої ванної кімнати, а от у невеликому санвузлі вони будуть затиснуті біля стіни та втратять свій шарм.

cdb631e4e5809025ca19363374e2027a.png

Змішувач для ванни Podlaha підлоговий (з душовим гарнітуром) QT19103VDC Chrome Qtap

582496a35b590d2c8a8229cd7dcf01c4.png
  • Врізні на ванну –– такі змішувачі встановлюються на борт ванни, приховуючи при цьому усі комунікації за її бортом. Вони підійдуть далеко не до кожної ванни, тож звертайте увагу на її конструкцію: чи вистачить місця для такого змішувача.

Змішувач для ванни Scorpio прихованого монтажу двохвентильний (з душовим гарнітуром) QTSCOR3350105GB Black Matt Qtap

cfef2c9621dbad6b21e13fa64a50a7be.png

Настінні змішувачі для ванни, своєю чергою, поділяються на литі та поворотні. Литі змішувачі, як правило, мають короткий вилив і часто комплектуються душовим гарнітуром з ручною лійкою або з верхнім душем: зручний варіант для тих, хто найчастіше приймає ванну і лише інколи –– душ.

Змішувач для ванни Lipno QTNH3023101DG Graphite Qtap

78d37ea07f345b6035c6f15ff559ab85.png

Поворотні настінні змішувачі мають довгий вилив. Це непоганий варіант для маленьких ванних кімнат, де ванна вмонтована поруч із раковиною, і є сенс встановити єдиний змішувач. Треба помити руки –– повернули вилив до раковини, треба прийняти ванну –– повернули до ванни. Вони також часто комплектуються душовими гарнітурами.

Змішувач для ванни Grand з поворотним виливом (з душовим гарнітуром) QTGRABCR005 Chrome/Black Qtap

d4510b0572a45804a5bb8b9a0e2c45ec.png

Наступна класифікація змішувачів у ванну –– тип управління

Найчастіше доведеться обирати між одноважільним або двохвентильним змішувачем. Вентильні змішувачі –– трішки архаїзм, але також мають право на життя, особливо, якщо мова про класичні інтер’єри. Насправді відрегулювати воду, перебуваючи під душем, однією рукою не вийде. У самому механізмі також є слабкі місця: прокладки часто виходять з ладу і призводять до протікання крана. Саме від якості та матеріалу прокладки найчастіше залежить справність роботи крана. Хоча для любителів ретро виробники пропонують розкішні моделі із сучасною начинкою.

Головна перевага одноважільного змішувача у ванну –– простота управління. Відкрити воду та відрегулювати комфортну температуру можна однією рукою, а закрити воду, коли вже лежиш у ванній, буде зручно і ногою. Якщо говорити про важільні змішувачі Qtap, то відкриття/закриття води в них настільки плавне, що мимоволі хочеться закривати й відкривати воду знову й знову. Такий ефект забезпечується іспанськими картриджами SEDAL і CITEC –– дрібничками, що грають чи не найголовнішу роль у роботі змішувача.

Важіль може бути розташований як зверху над змішувачем, так і збоку, що робить його дизайн ще цікавішим і неординарнішим.

Змішувач для ванни Stenava QTST3045102DC Chrome Qtap

06c91eb2d31389c90a1dbfa3a5213a16.png

Та крім одноважільного та вентильного, можна купити змішувач води для ванної доволі незвичної конструкції, а саме –– джойстиковий. Саме таке управління мають підлогові моделі Qtap: в них подача води регулюється джойстиком, а перемикання на душовий режим –– дивертором.

Змішувач для ванни Virgo підлоговий з поворотним виливом (з душовим гарнітуром) QT1966103C Chrome Qtap

bf870324ad83f2fc9e6f0a631f4349b8.png

Термостатичні змішувачі

Це змішувачі нового покоління: неймовірно зручні для прийняття ванни чи душу, вони зберігають налаштовану перед купанням температуру водяного струменя. Регулювання дуже просте: циліндричні важелі на обох кінцях змішувача провертаються до потрібного положення, фіксуючи вибране нагрівання і тиск води.

Особливістю термостата для ванної кімнати є те, що змішувач вимкнеться, якщо несподівано припинять подачу холодної води. Це захистить від опіку окропом, що особливо актуально, коли купаються діти. Корпус пристрою залишається холодним незалежно від температури води, що також є великим плюсом до безпеки.

Якщо ви захочете нанести гель чи шампунь і вам знадобиться вимкнути кран, то увімкнувши його зі змішувача поллється вода тієї ж температури. Це дуже зручно, адже налаштовувати її заново не доведеться.

ce45aa01a08cf45e0b585ed94491352f.png

Змішувач для душу Zkrouceny термостатичний QTZKR40T105C Chrome Qtap

c6c4367d6e60a3202bf031474214434d.png

Безконтактний змішувач дозволяє уникнути прокручування крана вручну. Пристрій працює з допомогою інфрачервоного датчика: досить піднести до нього руки, і поллється вода. Температура регулюється окремим краником, розташованим під раковиною. Варто встановити потрібний показник один раз, і змішувач буде постійно видавати воду заданої температури. Персонал у ресторанах чи готелях намагається забезпечувати своїх гостей високими нормативами гігієнічної безпеки. Раковини у санвузлах часто оснащені безконтактними змішувачами. Плюсом таких пристроїв вважається серйозна економія води та гігієнічність, мінусом — ціна. Такий змішувач хороший для умивальника, але абсолютно не годиться в ролі пристрою для набору води у ванну.

Змішувачі Qtap –– найкращий вибір

Крани змішувачі для ванних кімнат –– це не ті предмети інтер’єру, які хочеться часто міняти. Щоб такого бажання і необхідності не виникло, варто обирати якісну та надійну сантехніку. Змішувачі у ванну Qtap –– саме такі.

По-перше, потік води зі змішувачів Qtap хочеться роздивлятися під мікроскопом. Це дійсно красиве видовище, що стає можливим завдяки преміальним німецьким аераторам NEOPERL. Вода не лише гарно витікає, але й не шумить при цьому. Додайте сюди економію води до 45% та надлегке очищення від вапна –– той випадок, коли деталі дійсно мають значення.

По-друге, при виробництві змішувачів у ванну Qtap використовуються швейцарські шланги NEOPERL. Це додає років до безпроблемного користування змішувачем без неприємних сюрпризів.

По-третє, змішувачі Qtap не заїдають, не скриплять та не псують тим самим настрій. Все завдяки іспанським картриджам SEDAL і CITEC, які розраховані до 15 років користування.

Та якісні деталі –– не єдине, чим пишається Qtap. Компанія впровадила 3-рівневу систему контролю на виробництві та на своїх складах, щоб виключити імовірність браку чи пошкодження при зберіганні та транспортуванні. Все це у комплексі дає змогу забезпечувати 10-річний гарантійний термін на змішувачі для ванної кімнати Qtap, бо точно нічого не зламається.

Якщо ви хочете купити змішувач у ванну Qtap, будьте готові до складного вибору, адже асортимент налічує безліч моделей, кожна з яких бездоганна. Блискучі хромовані, чорні та білі, з термостатом і лійкою для душу у комплекті, стримані дизайни або надзвичайні підлогові варіанти –– знайдете усе.

Шукайте сантехніку Qtap у великих мережевих магазинах у Києві, Львові, Одесі, Миколаєві, Дніпрі та в інших містах і містечках. Або ж замовляйте онлайн, адже купити сантехніку Qtap без попереднього огляду зовсім не страшно.

Ми відкриті до співпраці

РитейлДистриб'юториІнсталяториДизайнери інтер'єруРитейлДистриб'юториІнсталяториДизайнери інтер'єру
Написати нам